Dijitalleştirme, başlangıçta analog bilgilerin dijital bir formata dönüştürülmesine atıfta bulundu.

Bu şekilde elde edilen veriler bilgi teknolojisi ile işlenebilir. Dijital formdaki bilgi ve veriler birçok avantaja sahiptir:

Bilişim teknolojileri sistemleri yardımıyla görüntülenebilir, işlenebilir, dağıtılabilir, çoğaltılabilir ve aranabilir.

Alan gereksinimi çok küçüktür. Uzun taşıma yollarında ve çoklu işlemlerden sonra bile, analog işlemeye kıyasla hatalar ve tahrifatlar küçüktür veya tamamen ortadan kaldırılabilir.

Şirketin Hangi Alanları Dijitalleşmeden Etkileniyor?

_

Dijitalleşme tüm iş alanlarını etkiliyor. Veriler merkezi olarak tutulursa, çalışanlara herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerden erişilebilir hale getirilebilir. 

Örneğin saha personeli, farklı şubelerden mal yönetim sistemlerine ve stoklara erişebilir. Tüm süreç zincirleri robotlar tarafından yürütülmekte, ürün stokları ve üretim zincirleri sensörler, tarayıcılar ve kodlar yardımıyla dijital olarak izlenmekte ve kontrol edilmektedir. 

Dijitalleşme sayesinde makinelerin bakım ve onarımları online olarak yapılmakta ve satışlar şirketin kendi online mağazası veya dijital satış platformları üzerinden yapılmaktadır.

Dijitalleşme Günlük İşleri Nasıl Değiştiriyor?

_

Dijitalleşme, çalışma ve işbirliği dünyasında köklü değişikliklere yol açıyor. Bir yandan, tekrarlanabilir faaliyetler için insan emeği gereksiz hale gelir. Öte yandan, yeni iş profilleri ve esnek bir şekilde ve her yerden çalışma fırsatları ortaya çıkıyor. Yöneticiler artık çalışanlarını düzenli olarak yerinde görmezler, ancak Office365 gibi web tabanlı uygulama sistemleriyle iş birliği yapan, mekansal olarak dağıtılmış ekiplerle çalışırlar. Eğitim ve ileri eğitim alanı, çalışanların web tabanlı eğitim yardımıyla öğrenmesi veya web seminerlerine katılmasıyla giderek daha fazla dijital dünyaya kayıyor.

Örneğin; Küresel pazarın devlerinden bir lojistik şirketi, kurumsal dijitalleştirme projesi çerçevesinde bir dijitalleşme departmanı kurdu. Hızlı ve inovatif ürünler üretmeyi hedefleyen bu departmanın yapılaşma sürecindeki ilk sorusu;

“Dijitalleşme projelerini gelecekle uyumlu olarak nasıl yönetmemiz gerekiyor?”

_

Tam bu noktada CPC projeye dahil oldu.

Proje kapsamında çalışan departmanların taahhütlerinin sürekliliği açısından, ‘ürün vizyonu’, ‘epikler’, ‘müşteri hikayeleri’ ve ‘ataklar’ başlıklarıyla alt projeler oluşturduk. Bu alt projelerin yaptığı kısa çalışmanın ardından, müşterimiz için ısmarlama dikilmiş bir dijitalleşme şablonu hazırladık. Ardından bu şablonun, müşterimizin 140 ülkesindeki her dijitalleşme projesi için kullanabileceği bir ana şablon olmasına karar verildi.

Bu şablon ile müşterimiz artık inovatif ve dijitalleşme odaklı her türlü yeni fikri geliştirip pazara sunabileceği bir ürün haline getirebiliyor. Müşterimiz, bu sayede bir yılda tam 38 dijitalleşme projesini bu şablonu kullanarak atik ve çabuk çözüm elde edilebilecek birer lansman ürünü haline getirmeyi başardı.

Danışmanlık Ürünlerimiz Nelerdir?

_

“İş süreçlerinizin dijital dönüşümü” için çalışıyorsanız, dijital çözüm yelpazemiz konusunda hevesli olacaksınız: Ortağımız P-CATION ile birlikte yüksek hızda yeni süreçler ve uygun yazılım çözümleri geliştiriyoruz. P-CATION’ın yazılım geliştirmelerini neredeyse bir gecede uygulama konusundaki özel yeteneği ile hem yönetimi hem de çalışanları yeni dijital süreçler için motive etmeyi amaçlayan değişim yönetimi yetkinliğimizin birleşimi, kısa sürede proje başarısına yol açar.

“Harmanlanmış öğrenme” veya dijital öğrenme, öğrenme içeriğini iletmek için dijital medyanın kullanıldığı tüm öğrenme biçimleri anlamına gelir. Dijital öğrenmenin avantajı, çalışanların evde, toplantı molasında veya trende herhangi bir yerde bilgisayar, tablet veya cep telefonu üzerinden öğrenebilmeleridir. Şirketleri çevik yöntemler, liderlik becerileri, değerler ve çok daha fazlası hakkında bilgi vermek için öğrenme platformları kurma konusunda destekliyoruz. Ayrıca müşterilerimiz için, örneğin küresel bir bilişim teknolojileri sunumunun bir parçası olarak, yalnızca teknik bilgi birikimini aktarmakla kalmayıp aynı zamanda “Neden” ve “Büyük Fırsat” gibi yönleri de değiştiren öğrenme platformları kurduk.

“Dijital işyerleri” yardımıyla işin dijitalleştirilmesi, lokasyondan bağımsız çalışmayı mümkün ve giderek yaygın hale getiriyor: Çalışanlar ilgili bilgilere istedikleri zaman ve herhangi bir cihazdan erişebilir, gerçek zamanlı olarak birbirleriyle veri ve bilgi alışverişinde bulunabilir ve böylece hem daha fazla hem de daha fazla çalışabilirler. Çevik ve daha yenilikçi. Ancak Office365 gibi web tabanlı uygulama sistemlerini veya SAP S/4HANA gibi ERP sistemlerini uygularken, dijital altyapılar gibi teknik yönlerden çok daha fazlasının planlanması ve değiştirilmesi gerekir. Başarılı değişim yönetimi, dijital işyerleri ve yeni iş birliği biçimiyle çalışan memnuniyeti için bir ön koşuldur.

“Dijitalleştirme projeleri için Blueprint” ile mega trend “dijitalleşme”yi başarılı bir şekilde takip etmenize yardımcı oluyoruz: Yapılandırma süreci öğelerinin ve çevik yöntemlerin bir karışımıyla, kuruluşunuzu pazar ve müşteri odaklı bir şekilde dijitalleştirme projeleri oluşturma ve uygulama konusunda destekliyoruz. Değişim yönetimindeki uzmanlığımızla birleşerek projelerinizi dijitalleşmeye hazır hale getiriyoruz.